nedjelja, 7. listopada 2012.

Ostanite motivirani



"Motivation is the psychological feature that arouses an organism to action toward a desired goal and elicits, controls, and sustains certain goal directed behaviors."
Motivacija je važna ukoliko želite ostvariti svoje ciljeve. Npr. za gubitak kilograma moramo biti dovoljno motivirani. Nije dovoljno gledati i maštati o savršenom tijelu ili poslu. Trebamo se naoružati motivacijom i ne smijemo joj dozvoliti da se izgubi ili u gorem slučaju nestane.

Motivatora je monogo, ali se ponekad ispostavi da oni ukoliko se pogrešno koriste mogu prerasti u nešto sasvim suprotno, tj. postanu demotivacijski. Npr. kada gledamo lijepo oblikovana tijela ona nas mogu motivirati, ali ta motivacija s vremenom nam postane demotivacija i uzrukuje brojne komplekse. Meni je jako teško ostati motiviranom i koncentriranom na neke stvari, ali pronašla sam način kako ostati motivirana i ne gubiti disciplinu i samopouzdanje. Umjesto da se motiviram slikamo lijepih i mršavih djevojaka, ja se motiviram slikama istih ali sa motivacijskim tekstom.
Evo kako to izgleda:
XoXo MoMO

Nema komentara:

Objavi komentar